Obecny czas: 04 Wrz 2010, 19:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Informacje bieżące dla założycieli
Nowy postWysłany: 08 Maj 2010, 08:51 
Administrator
Awatar użytkownika

Dołączenie: 16 Wrz 2009, 09:08
Miejscowość: Warszawa
Ja też nie bardzo rozumiem o co Kol.chodzi . Kto ma się z kim komunikować i w jakim celu ?
Zainteresowani powstaniem Maz TG angażując się w działalność organizacyjną ,sami inspirują i aktywnie uczestniczą w pracach .Nikt nikogo nie zmusi administracyjnie do odpowiadania na emaile i powiadomienia.

Myślę,że rozumienie Kol. ---działalności na forum ---to pisanie informacji typu ....Kto zaindeksował parafię xxxx to proszę aby się odezwał (tu podane kontakty) bo szukam informacji o moim dziadku xxxxx.Proszę o przesłanie wszystkich informacji dotyczących mojego dziadka i skanów metryk.Czekam.... i pozdrawiam.

Nie jest to wykluczone ,ze po powstaniu MazTG oprócz strony głównej Towarzystwa będzie strona for z taką tablicą ogłoszeń, jednakże najpierw musi powstać Maz TG i forum przeznaczone jest głównie dla spraw jego organizacji.

Nowy postWysłany: 08 Maj 2010, 22:52 
Nowy użytkownik

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 21:26
Miejscowość: Magnuszew
Ps. na wysłane emaile tydzień temu do uczestników spotkania , wróciło potwierdzenie jednego, jako przeczytanie .Pozostawiam formę zainteresowania i komunikacji z zainteresowanymi bez komentarza.[/quote]

Jak rozumię , to Pan organizował to tajne spotkanie.
Istotnie moją winą jest, iż nie dopytywałem się co parę dni o termin spotkania.
Jeśli Pan prześledzi moje wcześniejsze posty, wyczyta Pan, że chciałem organizować spotkanie
dając bezpłatnie lokal. Wskazywanie na mnie jako nieroba i skierowywanie dyskusji dalej od zasadniczego
pytania , jest ani ładne ani potrzebne.
Wystarczyło powiedzieć:dobra , nie ma sprawy, zapomiałem , wracamy do roboty.
Rozwodzenie się nad tematami bocznymi i szukanie winnych w niewiedzących o spotkaniu jest po prostu brzydkie.
Towarzystwo jeszcze nie powstało, za to powstały różnice w patrzeniu na zwykłe i jakże proste cechy ludzkie,
pozwalające żyć im bezkonfliktowo w społeczeństwie.

Nowy postWysłany: 09 Maj 2010, 05:00 
Administrator
Awatar użytkownika

Kol .Bernardzie i znowu się nie rozumiemy.Naprawdę trzeba czytać uważnie i ze zrozumieniem.
1. Pisałem poprzednio że spotkanie nie miało organizatorów.
bernard123 napisał(a):
Ps. na wysłane emaile tydzień temu do uczestników spotkania , wróciło potwierdzenie jednego, jako przeczytanie .Pozostawiam formę zainteresowania i komunikacji z zainteresowanymi bez komentarza.

2.Emaile o których Kol. wspomina(informacje o materiałach) wysłane przeze mnie do uczestników spotkania dotyczą spotkania odbytego 3 tygodnie temu.Tydzień temu wysłałem informacje zainteresowanym uczestnikom spotkania o dostępnych dla nich materiałach -do zapoznania się i opinii.

bernard123 napisał(a):
Jak rozumię , to Pan organizował to tajne spotkanie.

I tu znowu błąd w rozumowaniu "rozumieniu".

bernard123 napisał(a):
Wystarczyło powiedzieć:dobra , nie ma sprawy, zapomiałem

Ja nie zapomniałem bo takich emaili informujących o spotkaniu 3 tygodnie temu ,osobiście nie wysyłałem do nikogo.(o czym doskonale wiedzą uczestnicy spotkania)

Wydaje mi się ze marnowanie czasu na prowadzenie jałowych debat
mija się z celem.Jeśli Kol .spełnił wcześniejszy warunek deklaranta ja osobiście nie widzę żadnych przeszkód ,aby takie szczere chęci i zapał do pracy oraz pomocy, marnować bądź odrzucać.Każda para rąk z pewnością się przyda.

Myślę że w ślad za Kolegą ruszy lawina pozostałych chętnych do pomocy w organizowaniu.

Nowy postWysłany: 09 Maj 2010, 13:31 
Nowy użytkownik

Proszę przeczytać sobie ostatnie zdanie z mojego poprzedniego postu.
Pierwszy cytat z pana ostatniej wypowiedzi , to pana słowa a nie moje-
-nie MANIPULOWAĆ informacją.
Taka postawa skutecznie zniechęca do działania a żeby nie przedłużać
nie będę więcej wypowiadał się w tym temacie.

Nowy postWysłany: 11 Maj 2010, 11:28 
Aktywny użytkownik
Awatar użytkownika

Dołączenie: 16 Wrz 2009, 19:27
Przepraszam że się wtrącę w pewnie wygasłą "dyskusję", ale o pewnych sprawach należy pisać jasno i przejrzyście.

1. Ok. 7 III były rozsyłane maile z propozycją uczestnictwa w nieoficjalnym spotkaniu mającym za zadanie poznanie się i przedyskutowanie na żywo kilku spraw dotyczących naszej działalności. Maile rozsyłał Janusz i oczekiwał na uwagi oraz potwierdzenia przybycia. Spotkanie miało odbyć się w sobotę 27 III.

2. na wysłany przeze mnie mail wieczorem 26 III przyszła szybka odpowiedź ze szczegółami spotkania, czyli nawet Ci którzy zdecydowali się w ostatniej chwili mogli przyjść, wystarczyło tylko się zgłosić.

3. Spotkanie się odbyło w miłej atmosferze przy kawie/herbacie i ciasteczkach, przy czym przedyskutowaliśmy sens i różnice w zakładaniu poszczególnych rodzajów towarzystw. Stanęło na tym rejestrowym.

Teraz pytanie Bernardzie czy otrzymałeś maila od Janusza w okolicach 7 III? Jeżeli nie to słusznie jesteś urażony pominięciem swojej osoby. Jeżeli natomiast otrzymałeś, to jesteś w takiej samej sytuacji jak ja, a jednak ja tam dotarłem.

Druga sprawa, to przygotowanie się do faktycznie pierwszego oficjalnego zebrania. To nie jest tak, że wyklucza się kogokolwiek z prac przygotowawczych, ale postawa wyczekująca nie przyśpieszy tych prac. Nie wiem ile osób ma dostęp do załączników wstawionych tutaj, ale myślę że też wystarczy zgłosić się do Marka czy Janusza i ten dostęp się uzyska. Oczywiście nie mogę nikogo krytykować, bo sam się tu zalogowałem dopiero teraz, ale dziś powinienem przejrzeć propozycje dokumentów i dopisać swoje uwagi. Cały czas też podtrzymuję ofertę wydrukowania kompletu dokumentów na zebranie.

To tyle jeśli chodzi o sprawy z powyższej debaty.

Nowy postWysłany: 11 Maj 2010, 23:31 
Administrator
Awatar użytkownika

Na forum dla założycieli propozycje uwzględniające status członków założycieli w Towarzystwie .Konieczne opinie i dalsze sugestie (rozszerzenia) dla wypracowania jednolitej formy.Bardzo istotne zagadnienie.

Nowy postWysłany: 12 Maj 2010, 14:21 
Nowy użytkownik

Arturze, nie otrzymałem żadnej informacji o zebraniu ,również nie mam dostępu do dokumentów rejestracyjnych.

Bernard

Nowy postWysłany: 12 Maj 2010, 14:37 
Aktywny użytkownik
Awatar użytkownika

Dołączenie: 16 Wrz 2009, 19:27
Hmm, a wysyłałeś kiedykolwiek zgłoszenie dostępne w wątku viewtopic.php?f=21&t=29 , być może Janusz wysyłał tylko do tych co wysłali (ew. można go zawsze spytać dlaczego nie wysłał :))

W każdym bądź razie najlepszym rozwiązaniem zawsze będzie kontakt z Januszem jako inicjatorem całego pomysłu i ustalenie wszystkiego na PW bądź maila. jest jeszcze parę dni i spokojnie zdążysz przejrzeć materiały.

Pozdrawiam!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość